Sara Isaković

dobitnica srebrne olimpijske medalje (‘Olympic Silver Medalist’), mag. psihologije dosežkov (Performance Psychology), diplomantka Univerze Berkeley  

Sara je osvojila srebrno olimpijsko medaljo na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 s časom 1.54.97, in s tem postala druga ženska na svetu, ki je dosegla čas pod 1.55.  Trikrat je zmagala na vseameriškem študentskem plavalnem prvenstvu NCAA in diplomirala iz psihologije na kalifornijski Univerzi Berkeley. Magistrski naziv iz psihologije dosežkov je pridobila v San Diegu, kjer je magistrirala z odliko. V magistrski nalogi se je osredotočila na psihologijo v letalstvu in raziskovala trening čuječnosti pri pilotih. V okviru raziskav delovanja možganov na Univerzi Kalifornije v San Diegu je preučevala elitno enoto ameriške mornarice – tjulnje, marince in olimpijske športnike, pri čemer je največjo pozornost posvetila raziskovanju nevromehanizmov za optimalno delovanje ter odpornost proti stresu in spopadanje z njim. Sara je soavtorica dveh prispevkov, objavljenih v raziskovalnih zbornikih – Frontiers in Behavioral Neuroscience ter Biological Psychology.

Zatem je sprejela mesto pripravnice v psihološkem oddelku prevoznika Emirates Airlines v Dubaju, kjer je vzpostavila lasten program za mentalno usposabljanje za pilote. Po številnih projektih po vsem svetu – med drugim se je pridružila zagonskemu podjetju v Oslu in sodelovala v pripravah štirih Norvežank, ki so preveslale Atlantski ocean – se je odločila za vrnitev v domačo Slovenijo, kjer predava in skrbi za psihične priprave nastopajočih iz različnih okolij za optimalno delovanje na njihovem področju. Športnike in poslovneže, pa tudi šolarje na zanimiv, praktičen in zabaven način poučuje, kako delujejo možgani.

Na konferenci bo govorila o tem, kako obvladovati stres in tesnobo v povezavi s skladnostjo poslovanja in tveganjem ter kaj v naših možganih vodi v slabo vedenje, kako prepoznati najpogostejše sprožilce in pozitivno vplivati na zapletene mehanizme možganov.

Sally March

izredna profesorica na Univerzi IE

Sally je pravnica, specializirana za mednarodno gospodarsko pravo ter certificirana strokovnjakinja za skladnost in etiko poslovanja. Bogate izkušnje je pridobila v Rusiji, pa tudi ZDA in Evropi. Od nekdaj jo zanimajo kulturna vprašanja, organizacijske spremembe in vedenje ljudi, zato zbira, preučuje, deli in uporablja zgodbe o tem, kako graditi in uporabljati korporativno kulturo za zaščito ugleda podjetja. Je tudi članica izpitne komisije za mednarodni certifikat strokovnjaka za skladnost in etiko poslovanja ter redna avtorica prispevkov v reviji Compliance and Ethics Professional. Trenutno predava o skladnosti poslovanja na pravni fakulteti Univerze IE v Španiji.

Sally bo predstavila svoje najljubše zgodbe o dobrem in slabem vedenju iz lastnih izkušenj in spoznanj iz dela na področju skladnosti poslovanja. Predstavila bo tudi svoja opažanja o tem, kako lahko tehnologija pomaga pri skladnosti poslovanja in upravljanju tveganj ter kako to vpliva na našo stroko. 

Jenny Schmigale

pooblaščenka za skladnost poslovanja skupine pri Scandlines, članica izvršnega odbora nemškega Združenja za skladnost poslovanja (BCM)

Jenny je odgovorna za upravljanje skladnosti poslovanja, obvladovanje tveganj v podjetju in usklajevanje notranjerevizijskih dejavnosti pri dansko-nemškem trajektnem operaterju Scandlines. Pred tem je opravljala razne funkcije na področju notranjih kontrol, skladnosti poslovanja in notranje revizije s področja urejanja Sarbanes Oxley Act; bila je tudi višji revizor pri družbi Skandia/Old Mutual (Berlin), kot pooblaščenka za sistem notranjih kontrol pri družbi Siemens (Pariz) in svetovalka Sarbanes Oxley pri AXA (Pariz). Po zaključku študija mednarodnega poslovanja in informacijske tehnologije je magistrirala iz upravljanja, obvladovanja tveganj, skladnosti poslovanja in preprečevanja goljufij. Je pooblaščena notranja revizorka in pooblaščena preiskovalka goljufij. Poleg tega je članica izvršnega odbora nemškega Združenja za skladnost poslovanja (BCM) in namestnica vodje delovne skupine Nemškega instituta notranjih revizorjev (DIIR). Napisala je več člankov o skladnosti poslovanja, notranji reviziji in varstvu podatkov.

Trenutno raziskuje vpliv digitalizacije na upravljanje skladnosti poslovanja, o čemer bo govorila na konferenci.

Manfred Klika

pooblaščenec za skladnost poslovanja skupine pri RWA Raiffeisen Ware Austria AG

Manfred Klika je pooblaščenec za skladnost poslovanja skupine RWA Raiffeisen Ware Austria AG Group od julija 2013. Zasnoval in uvedel je sistem za upravljanje skladnosti poslovanja RWA, ki v središče postavlja skladnost na področju varovanja konkurence in protimonopolne regulative. Kot pooblaščenec za skladnost poslovanja vodi interna izobraževanja in usposabljanja v Avstriji in tujini. Ima 14 let strokovnih izkušenj kot odvetniški pripravnik (z opravljenim izpitom pri avstrijski odvetniški zbornici) in korporacijski pravnik. Poleg tega je tudi certificiran pooblaščenec za skladnost poslovanja, nedavno pa je končal magisterij iz konkurenčnega prava na londonski univerzi QMUL.

Predaval bo o tem, kako algoritmi in masovni podatki na različne načine vplivajo na konkurenco ter vzbujajo vprašanja o vseh treh stebrih konkurenčnega prava.