Aktualno

Ustanavljamo EISEP-ov knjižni klub

Na bralnem sporedu je vznemirljiva kriminalka z naslovom Exposure, avtorja Michaela Woodforda, ki je znan kot prvi tuj generalni direktor Japonske korporacije Olympus. Skozi napeto zgodbo opisuje razplet resničnih dogodkov iz let 2011 in 2012, ko je prevzel vodenje te velike multinacionalke ter kmalu odkril in nato raziskoval eno največjih finančnih prevar v zgodovini Japonske. V branje priporočamo tudi zanimiv intervju z avtorjem, ki ga najdete tukaj.

Vsakokratni EISEP knjižni klubi bodo butični. V tokratnega lahko sprejmemo štiri bralce, in sicer po načelu: kdor prvi pride, prvi melje! V EISEP knjižnici si jo lahko izposodite vsak torek, med 10:00 in 14:00 uro, do najkasneje 2. oktobra. Za ta namen vas prosimo za predhodno najavo. Izmenjava vtisov bo 6.novembra 2018 v novi EISEP-ovi pisarni, na Dalmatinovi ulici 2. Vljudno vabljeni!


Objavljen je program 4. letne konference o skladnosti in etiki poslovanja

Objavljen je program 4. letne konference o skladnosti in etiki poslovanja, 18 – 19. oktober 2018, ki jo pripravljamo v soorganizaciji z IEDC – poslovno šolo Bled ter združenjem SI.RISK. Ne zamudite tega osrednjega mednarodnega dogodka o aktualnih temah s področja skladnosti in etike poslovanja.

Več o bogatem programu, prijavninah, posebnostih za skupine in možnostih nastanitev na Bledu si lahko preberete tukaj.

Organizatorji:

Soorganizator:

Partnerji, ki konferenco priporočajo svojim članom:
 

Pokrovitelji:

  


Utrinki iz izobraževanja za certifikat ICA Advanced Certificate in Business Compliance


Prihaja že drugi Skladni zajtrk v Zagrebu

Vabimo vas, da izkoristite širitev prisotnosti EISEP dogodkov tudi v drugih državah v regiji. Prisrčno vabljeni sami in vaši kolegi iz drugih podrejenih družb, morebiti tudi na Hrvaškem. Korporativni člani EISEP imate dodatno ugodnost za skupine družb že vključeno v članskem paketu.  

Prihajajoči, že drugi Skladni zajtrk v Zagrebu, pripravljamo na temo preprečevanja korupcije na Hrvaškem. Potekal bo 23. maja 2018, v kongresnem centru hotela Double Tree by Hilton, Ulica Grada Vukovara 269A, v Zagrebu. S pričetkom ob 9:00 in zaključkom ob 11: 00 uri.  

V gosteh bomo imeli novo predsednico Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske, Natašo Novakovič. Pogovarjali se bomo o ključnih izzivih na tem področju, kako se z njimi soočajo gospodarski subjekti ter v kakšnem stanju so programi in prakse preprečevanja nasprotij interesov in korupcije v hrvaških organizacijah.

Preko Skype povezave se nam bo oglasila Annie Wartanian Reisinger, izkušena strokovnjakinja za skladnost iz Washington DC-ja, ki nam bo predstavila mednarodno perspektivo tega področja i poudarila kako lahko tuja zakonodaja na področju proti-korupcije velja tudi za podjetja v naši regiji.

 

Z velikim veseljem se nadejamo vašega cenjene udeležbe ter srečanj z vami in vašimi kolegi v Zagrebu!


Vabljeni k včlanitvi v Strokovno skupnost EISEP


Strateško partnerstvo z ICA International Compliance Association

Z veseljem vas obveščamo, da z januarjem 2018 EISEP odpira novo poglavje pri razvoju strokovne skupnosti za skladnost poslovanja, saj smo z ICA (International Compliance Association), s sedežem v Veliki Britaniji, sklenili strateško partnerstvo. S tem bo vsak član Strokovne skupnosti EISEP hkrati postal tudi član globalne strokovne skupnosti ICA. Več o tem si lahko preberete tukaj.